Wolfiana

Promocija i panel-predavanje u Subotici: Putovanje kroz rani razvoj

Nakon uspešno održane promocije i panel-predavanja u Beogradu i Novom Sadu, radujemo se da najavimo sličan događaj i u Subotici.

Rani razvoj i njegov značaj je veoma popularna tema među roditeljima, ali i svima koji se profesionalno bave decom uzrasta do 7 godina. Postojeća istraživanja sve više ukazuju na to da je period do sedme godine najvažniji u odrastanju deteta, kako za njegov intelektualni, tako i za emocionalni i fizički razvoj.

U skladu sa tom tematikom, u četvrtak, 27. aprila 2017. godine, od 18h, u Gradskom muzeju u Subotici (Trg Sinagoge 3), održaće se promocija knjige za decu “Putujte sa Pijem”, a kao prateći deo programa predviđeno je da se održi panel-predavanje na temu “Putovanje kroz rani razvoj”. Tim povodom prisutnima će dobrodošlicu poželeti Aniko Baba, pedagog Gradskog muzeja u Subotici i Dragana Vukajlović Krstović, autorka knjige.

Nakon uvodnog dela uslediće panel-predavanje, a moderatorka pomenutog panela biće autorka knjige za decu “Putujte sa Pijem”, Dragana Vukajlović Krstović, dugogodišnja IT preduzetnica, NLP Master i instruktor Razvoja pokreta.

Dragana je ovom panel diskusijom, pored promocije knjige, želela da ukaže na važne teme koje interesuju roditelje i da pokrene diskusiju o značaju čitanja sa decom, emocionalnom i fizičkom razvoju i pravilnoj ishrani dece, koje su i fokus same priče glavnog junaka knjige Pija.

“Vodim se načelom “Kvalitet našeg života je određen kvalitetom naše komunikacije”. Želja mi je da deca od najmlađih dana uče o prepoznavanju emocija, i sopstvenih i tuđih, o kvalitetnoj komunikaciji, pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti. Deca jesu vizuelni tipovi, ali čuju mnogo više nego što mislimo. I zato – čitajmo im”, izjavila je Dragana Vukajlović Krstović.

Tokom panela prisutnima će se obratiti i sledeći panelisti, koji će dati svoje mišljenje o temama iz određene oblasti:

1. Aniko Baba – Muzejski pedagog i kustos Gradskog muzeja u Subotici. Master profesor mađarskog jezika i književnosti.
Tema: Značaj čitanja sa decom i njegovi benefiti koji utiču na razvoj deteta.

2. Ljubomir Stankić – Diplomirani specijalista korektivne gimnastike. Autor akreditovanog programa Korak.
Tema: Značaj fizičkog razvoja u ranom periodu kroz pravilno vežbanje, aktivnost i sport.

3. Milanka Stankić – Doktor književnih nauka. Autor korelativno-integrativnog programa Korak ka kulturi.
Tema: Važnost komunikacije i pravilnog govora u ranom razvoju.

4. Tatjana Popović – Certified Health Coach, Totallywellness.rs.
Tema: Šta je pravilna ishrana za decu u ranom razvoju i kako utiče na dalji razvoj i buduće navike u ishrani?

 

Na Facebooku možete pratiti informacije o ovom predavanju ovde.

Leave a Reply