Wolfiana

Panel predavanje u Beogradu: Putovanje kroz rani razvoj

Rani razvoj i njegov značaj je veoma popularna tema među roditeljima, ali i svima koji se profesionalno bave decom uzrasta do 7 godina. Postojeća istraživanja sve više ukazuju na to da je period do sedme godine najvažniji u odrastanju deteta, kako za njegov intelektualni, tako i za emocionalni i fizički razvoj.

U skladu sa tom tematikom, u četvrtak, 2. marta 2017. godine, od 18h, u ogranku Biblioteke grada Beograda “Vladan Desnica” (I sprat Sava Centra), održaće se promocija knjige za decu “Putujte sa Pijem”, a kao prateći deo programa predviđeno je da se održi panel-predavanje na temu “Putovanje kroz rani razvoj”. Tim povodom prisutnima će dobrodošlicu poželeti Jelena Marković, načelnica Odeljenja biblioteka Novi Beograd i Dragana Vukajlović Krstović, autorka knjige.

Nakon uvodnog dela uslediće panel-predavanje, a moderatorka pomenutog panela biće autorka knjige za decu “Putujte sa Pijem”, Dragana Vukajlović Krstović, dugogodišnja IT preduzetnica, NLP Master i instruktor Razvoja pokreta.

Dragana je ovom panel diskusijom, pored promocije knjige, želela da ukaže na važne teme koje interesuju roditelje i da pokrene diskusiju o značaju čitanja sa decom, emocionalnom i fizičkom razvoju i pravilnoj ishrani dece, koje su i fokus same priče glavnog junaka knjige Pija.

“Vodim se načelom “Kvalitet našeg života je određen kvalitetom naše komunikacije”. Želja mi je da deca od najmlađih dana uče o prepoznavanju emocija, i sopstvenih i tuđih, o kvalitetnoj komunikaciji, pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti. Deca jesu vizuelni tipovi, ali čuju mnogo više nego što mislimo. I zato – čitajmo im”, izjavila je Dragana Vukajlović Krstović.

Tokom panela prisutnima će se obratiti i sledeći panelisti, koji će dati svoje mišljenje o temama iz određene oblasti:

1. Angelina Radulović – novinarka, osnivač bloga Maminsvet.rs.
Tema: Značaj čitanja sa decom i njegovi benefiti koji utiču na razvoj deteta

2. Milica Lava Nikolić – NLP Master Trainer & Coach, Nlpenergyhouse.com.
Tema: Važnost komunikacije i saosećanja u sklopu emocionalnog ranog razvoja

3. Dejan Ilić – majstor aikidoa i borilačkih veština, osnivač Razvoja pokreta.
Tema: Značaj fizičkog razvoja u ranom periodu

4. Tatjana Popović – Certified Health Coach, Totallywellness.rs.
Tema: Šta je pravilna ishrana za decu u ranom razvoju i kako utiče na dalji razvoj i buduće navike u ishrani?

“Način kako komuniciramo sa svojom decom od najranijeg detinjstva razvija kod njih saosećanje i sposobnost da se na pravi način ophode sa sobom i drugim ljudima. Pod pojmom komunikacija ne mislimo samo da verbalnu komunikaciju, već i na ponašanje roditelja koje deca stalno prate i upijaju. Deca uče iz onoga što vide, pa je važno da prvo roditelji osveste načine kako se ophode prema sebi, a zatim da to učenje prenesu i na svoju decu. Na ovom panelu čućete kako da budete pravi primer svojoj deci i podržite ih da rastu u srećnu decu punu samopouzdanja”, istakla je Milica Lava Nikolić.

—-

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite na mail@wolfiana.com do ponedeljka 27.2.2017.

Na Facebooku možete pratiti informacije o ovom predavanju ovde.

Leave a Reply