Wolfiana

Deca su orlovi, nisu kokoši – Vaše mišljenje

Teodora Babić, osnivač sajta Mamin knjigološki vrt i autorka knjige za decu Metla i drugari, dala je zanimljiv osvrt na našu knjigu Putujte sa Pijem.

“🌟 Prvenstvena svrha života je rast – neprekidno teranje sebe da ostvarite sve više svojih potencijala. Dosada ubija ljudski duh. Život je više od lova na dobre ocene i više od pripremanja ispita. Deca mogu da postignu više od dobijanja dobrih ocena. Deca su od malih nogu razvijene ličnosti sa sopstvenim potrebama. Sposobna su da sabiraju sopstvena sećanja i iskustva i da gospodare svojim sposobnostima i talentima. Nikome ne pripadaju do samima sebi. Ona su orlovi, nisu kokoši.

🌟 Da bi naša deca mogla da razvijaju talente i darove koji leže u njima, moramo im pristupiti bez straha i brige i bez unapred stvorenih predstava i namera. Zato moramo da im se prepustimo i da sa njima uspostavimo pravilan odnos. Ali, to ne sme biti odnos koji postoji između nadređenog i podređenog ili između obrazovanog i onog ko tek treba da se obrazuje.

🌟 To mora biti odnos u kome se sreću dva ljudska bića koja su, istina, različita, ali i spremna da uče jedno od drugog i da uživaju u tome da zajedno otkrivaju svet.

❗O svim ovim stvarima sa detetom možete razgovarati na suptilan način kroz knjigu Putujte sa Pijem. Ilustracijama veselih životinja i zanimljivom pričom ova knjiga otvara baš tu temu – o otkrivanju potencijala i verovanju u sebe. ⁣🌟❗
Ponosno objavljujem da se od danas nalazi na našem sajtu i možete je kupiti posebno ili kao paket sa Metla i drugari.⁣”

Leave a Reply